ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Κατάγομαι από τον Βροντάδο Χίου (συνοικία Αγ. Κηρύκου). Αποφοίτησα το 1ο Δημοτικό σχολείο Αγ. γεωργίου Βροντάδου, εισήλθα με εισαγωγικές εξετάσεις δεύτερος στο Γυμνάσιο Βροντάδου στο οποίο και φοίτησα αριστεύσας μέχρι και την Γ΄ τάξη του εξαταξίου Γυμνασίου ενώ στη συνέχεια συνέχισα στο πρακτικό Τμήμα του Γυμνασίου Αρρένων Χίου από το οποίο αποφοίτησα το 1975. Την ίδια χρονιά μετά από εισαγωγικές εξετάσεις εισάγομαι στο μαθηματικό Τμήμα του πανεπιστημίου Αθηνών και λαμβάνω υποτροφία ΙΚΥ. Το πτυχίο μου με ΛΙΑΝ ΚΑΛΩΣ το πήρα το καλοκαίρι του 1980. Υπηρέτησα την στρατιωτική μου θητεία και στη συνέχεια στα πρώτα χρόνια που ακολούθησαν ανέλαβα υπηρεσία ως ωρομίσθιος ή αναπληρωτής καθηγητής σε σχολεία της Χίου. Το 1988 διορίστηκα ως μόνιμος καθηγητής στο Νομό Χίου. Τα έτη 1992-2003 υπηρέτησα στο οικονομικό τμήμα της ΔΔΕ Χίου. Από το 2003-2004 επανήλθα στα διδακτικά καθήκοντα της οργανικής θέσης μου στο 2ο ΓΕΛ Χίου. Σ΄αυτό το σχολείο έχω ήδη υπηρετήσει ως Υποδιευθυντής την διετία 2005-07 και την τρέχουσα διετία 2011-2013.  Στην πορεία αυτών των χρόνων απέκτησα οικογένεια με σύζυγο την κ. Συρρή Δωροθέα, Φιλόλογο και έχω δύο υιούς τους Γεώργιο (Πτυχιούχο Ηλεκτρ/γο-Μηχανικό του ΕΜΠ) και Κωνσταντίνο ( Σπουδαστή Σχ. πλοιάρχων Ε.Ν.).

Ως προς την κοινωνική και συνδικαλιστική πορεία τα πιο σημαντικά σημεία είναι: Εκλέγομαι από το 1995 μέχρι σήμερα (με εξαίρεση 4 χρόνια) ως πρόεδρος στον Εκπολιτιστικό Σύλλογο "ΔΕΣΜΟΣ του ΦΡΑΓΚΟΜΑΧΑΛΑ ΧΙΟΥ" στον οποίο εκδίδω επί 19 έτη ανά δίμηνο την εφημερίδα ΝΕΑ του ΦΡΑΓΚΟΜΑΧΑΛΑ". Επίσης υπηρέτησα στα Εκκλησιαστικά Συμβούλια των I.Ν. Αγ. Κηρύκου και Αγ. Νικολάου Φραγκομαχαλά επί τριετία και δεκαετία αντίστοιχα. Έγραψα δε δύο ιστορικά βιβλία για τους εν λόγω Ναούς.

Στο παράρτημα Χίου της Ελληνικής μαθηματικής Εταιρείας εκλέχθηκα τρεις διετίες και το 1997 συνέγγραψα το βιβλίο "Οι μαθηματικοί της Χίου" το οποίο και εκδόθηκε απ΄την ΕΜΕ. Τον Σεπτέμβριο του 2012  διένειμα στους μαθηματικούς των σχολείων μας πολυσέλιδη  εργασία με τίτλο "Σταυρόλεξα με μαθηματικά"

Παράλληλα ασχολήθηκα με τη συγγραφή ενός ακόμη βιβλίου με τίτλο "Αρμενίζοντας τις θάλασσες" που εκδόθηκε από το Δήμο Ομηρούπολης και είχα την επιμέλεια έκδοσης βιβλίου με την βιογραφία του αειμνήστου μαθηματικού της Χίου Ιωάννη Παπαλά το οποίο και εξέδωσε ο Δήμος Οινουσσών. Επίσης ολοκλήρωσα την αποδελτοποίηση του μεγάλου Χιώτικου περιοδικού δημιουργώντας ευρετήριο για την  "ΧΙΑΚΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ" ταξινομόντας τα άρθρα κατά περιεχόμενο και συγγραφέα. Η εργασία αυτή όπως και όλες, βρίσκονται στην βιβλιοθήκη Κοραή.

Στην ΕΛΜΕ της Χίου εκλέχθηκα με την ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ για πρώτη φορά το 2004-2005 και προήδρευσα σ΄αυτήν από το 2007-Μάιο 2011. Στην περίοδο αυτή συνέγραψα το βιβλίο ΕΛΜΕ ΧΙΟΥ. 1930-2005 το οποίο εξέδωσε η ΕΛΜΕ και στο οποίο αναφέρονται και τα ιστορικά στοιχεία όλων των σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου.Ακόμη εκλέχθηκα ως αιρετός στο ΠΥΣΔΕ ΧΙΟΥ τον Νοέμβριο 2010 και μέχρι σήμερα συνεχίζω.