ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΝΕΞ.ΚΙΝΗΣΗΣ 1-3-12

2012-09-25 20:53

                               Δελτίο τύπου

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Δ.Ε. ΧΙΟΥ.

 

Με αφορμή το Δελτίο Τύπου της ΠΑΣΚ Δ.Ε. της 28-2-2012 θέλουμε να προβούμε σε κάποιες παρατηρήσεις :  

    Ξεκινώντας το δελτίο Τύπου γράφει:  «Η υπερψήφιση από την πλειοψηφία της Ελληνικής Βουλής της νέας δανειακής σύμβασης και του νέου μνημονίου που συνοδεύουν το κούρεμα του δημόσιου χρέους, συνεχίζει την εφιαλτική πολιτική που οδηγεί τη χώρα και το λαό  στη φτώχεια και την εξαθλίωση Πρόκειται για μια καπιταλιστική πολιτική αδιέξοδη και καταστροφική….»

Ποιά είναι η κυβερνητική πλειοψηφία της Ελληνικής Βουλής; Αφού δεν το λέτε εσείς , σας το θυμίζουμε. Από 4-10-2009 μέχρι 11-11-11 το ΠΑΣΟΚ με μια ισχυρή πλειοψηφία που άρχισε από 160 έδρες και έφτασε στις 153 ήταν η κυβερνητική πλειοψηφία.  Αυτή πήρε βεβαίως ένα βαρύ φορτίο από τη Ν.Δ. αλλά αντί να δράσει άμεσα και αποτελεσματικά με λήψη άλλων αποφάσεων, πήγε  από το Μάιο του 2010 την χώρα στο ΔΝΤ  και ψήφισε και υπέγραψε το α΄μνημόνιο και το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα δεινών του Ελληνικού Λαού. Εφάρμοσε δε καπιταλιστική πολιτική και οδήγησε σε πορεία εξαθλίωσης του λαού με σκληρά μέτρα, υπό την πρωθυπουργία του Γ.Α.Π που ήταν και πρόεδρος, κατά τα άλλα, της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. 

2. Σε άλλο σημείο γράφεται στο Δ.Τ.:   «Ποια κυβέρνηση νομιμοποιείται να αποφασίσει ένα τέτοιο μέλλον για τους πολίτες αυτής της χώρας…..»

 Το ερώτημα αυτό θάπρεπε να το απευθύνετε επιτακτικά στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ το οποίο με άλλους προεκλογικούς λόγους και προγράμματα έλαβε την λαϊκή εντολή να κυβερνήσει χωρίς να αναφέρει λέξη για την «ταμπακιέρα» που ήδη όπως φάνηκε είχε προσυζητήσει με τον Στρος –Καν !

  3.    «Τόσο η σημερινή, όσο και η επόμενη κυβέρνηση οφείλουν να   εγκαταλείψουν την εφαρμοζόμενη  αντιλαϊκή πολιτική  στην Ελλάδα, και να στραφούν σε πολιτικές που δίνουν πρώτη προτεραιότητα στην  ανάπτυξη, μέσω της ανασυγκρότηση της παραγωγικής βάσης, της προώθησης των επενδύσεων, του εκσυγχρονισμού του φορολογικού συστήματος, της  ενίσχυσης της παιδείας κ.λ.π.»

   Μα η σημερινή κυβέρνηση του κ. Παπαδήμου ξέρουμε  μετέχουν 40 «δικοί σας» υπουργοί και υφυπουργοί ΠΑΣΟΚ από τους συνολικά 50. Για την επόμενη δεν ξέρουμε ακόμη τι  ο λαός μας θα προτιμήσει στις εκλογές ελεύθερα (  αν κι ο κ. Γιούγκερ  παρεμβαίνει και ορίζει … ).  Για τα περί ανάπτυξης κλπ που αναφέρετε απορούμε γιατί δεν τα επισημάνατε τόσο καιρό στους αρμοδίους του ΠΑΣΟΚ υπουργούς να τα υιοθετήσουν.  Τώρα κύριοι της ΠΑΣΚ,  για το ότι χρειάζονται ενωτικοί και δυναμικοί αγώνες από τους εκπαιδευτικούς και γενικά τους εργαζόμενους, για να αποτραπεί η λαίλαπα που βιώνει ο Ελληνικός λαός  ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ αρκεί να υπάρχει ειλικρίνεια και διάθεση αυτοκριτικής και όχι «απ΄την πίσω πόρτα» στήριξη-στήριξη των κομμάτων όπως γίνεται όλα τα χρόνια λειτουργίας του παρόντος συνδικαλιστικού μοντέλου απ΄ τις φιλοκυβερνητικές παρατάξεις κάθε φορά.                             Χίος 1-3-12