Ενημερωτικο 21-6-11

2012-09-13 21:26

 

Ιάκωβος Γ. Μπριλής                                                ΧΙΟΣ    21-6-2011    

       Μαθηματικός   

Αιρετός ΠΥΣΔΕ ΧΙΟΥ

(μέλος Ανεξάρτητης Κίνησης Εκπαιδευτικών)

Τηλ 6936927470

Email. brilis@chi.forthnet.gr

 

                                          ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ 2

 

Συνάδελφοι,

Κατά τη συνεδρίαση του ΠΥΣΔΕ της 20-6-11 εξετάστηκε το  θέμα των υπεραριθμιών και ακολούθησε η αναμόρφωση του Πίνακα των κενών οργανικών θέσεων.

Κατά την διαδικασία αυτή:

Α) Αφαιρέθηκε η θέση με αστερίσκο για ΠΕ04.02 του 1ου Γυμνασίου γιατί διαπιστώθηκε ασάφεια στο έγγραφο του σχολείου αυτού για τις ώρες που πλεόναζαν στην ειδικότητα ΠΕ04.

Β) Τέθηκε  το θέμα της θέσης με αστερίσκο της Τεχνολογίας του Γυμνασίου Καλλιμασιάς  που εμφανίσθηκε στον πίνακα για τους ΠΕ17 από την ίδια την κ. Διευθύντρια Εκπαίδευσης η οποία δήλωσε ότι οι Διευθυντές Γυμνασίων ζητούν ΠΕ17 για την Τεχνολογία και από την επόμενη φορά αφού ενημερωθούν όλοι οι Διευθυντές οι θέσεις Τεχνολογίας θα εγγράφονται στην ενοποιημένη ειδικότητα ΠΕ12,14,17.

Αμέσως ζήτησα   να μετακινηθεί στο πλαίσιο   Τεχνολογία  Γυμνασίων- Λυκείων της ενοποιημένης ειδικότητας  ΠΕ12, 14, 17  και το κενό με αστερίσκο της Τεχνολογίας Γυμνασίου Καλλιμασιάς όπως και του ΕΠΑΛ Βροντάδου γιατί έτσι προβλέπεται από την  εγκύκλιο των αναθέσεων μαθημάτων 118842/Γ2/17-9-08 την οποία οφείλει το ΠΥΣΔΕ να τηρήσει. . Την ίδια άποψη υποστήριξε  και ο αιρετός κ. Ξυλάς. Η διαφωνία μας καταγράφηκε στο πρακτικό της συνεδρίασης.

Ακολούθησε ψηφοφορία στην οποία με 3-2 παρέμεινε ο πίνακας κενών όπως είχε πριν.

Γ)   Αποφασίστηκε να ζητηθούν να κατατεθούν αιτήσεις προτίμησης από όσους είναι στη διάθεση ΠΥΣΔΕ, όσους ζητούν οριστική τοποθέτηση από όσους ζητούν βελτίωση από όσους μετατέθηκαν μέχρι την Πέμπτη 23/6/11. Το ΠΥΣΔΕ στοχεύει να προχωρήσει σε τοποθετήσεις το αργότερο ως την προσεχή Δευτέρα.

 

***     Επειδή σε ανακοίνωση  της Αγωνιστικής Συνεργασίας γίνεται λόγος για τις όμορες ομάδες σχολείων εντός της περιοχής Α , θέλω να σας ενημερώσω ότι από του μηνός Οκτωβρίου 2010 που μετέχω στο ΠΥΣΔΕ ΧΙΟΥ δεν έγινε καμία απολύτως συζήτηση σχετική με το θέμα αυτό στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο.