ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΝΕΞ.ΚΙΝΗΣΗΣ 13-10-11

2012-09-25 21:02

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΧΙΟΥ

Συνάδελφοι, Καταγγέλουμε την Κυβέρνηση αποκαλύπτοντας μερικές ανεπίτρεπτες σπατάλες που συντελούνται εν μέσω κρίσης.

Aπαράδεκτες σπατάλες των κονδυλίων του ΕΣΠΑ στο Υπουργείο   Παιδείας.
Το Υπουργείο κατασπαταλά τα χρήματα του ΕΣΠΑ προκηρύσσοντας τον ένα διαγωνισμό μετά τον άλλο για πανάκριβες και σαφώς υπερκοστολογημένες υπηρεσίες συμβούλων. Μετά από την πρώτη προκήρυξη για συμβούλους για το νομοσχέδιο, που αναγκάστηκε να αποσύρει μετά τις αντιδράσεις, ακολούθησαν και οι παρακάτω προκηρύξεις:
1. Σύμβουλος επικοινωνίας. 270.000 για δύο χρόνια με δυνατότητα ανανέωσης ως ακόμη δύο έτη με κόστος 180.000 ευρώ ακόμη. Σύνολο: 450.000 ευρώ (155 εκατομμύρια δρχ. περίπου για να έχουμε και τις αναλογίες)
2. Άλλος σύμβουλος αξιολόγησης του ΕΣΠΑ. Αμοιβή 300.000 για δύο χρόνια με δυνατότητα παράτασης άλλες 300.000 για άλλα τρία χρόνια. Σύνολο: 600.000 ευρώ.
3. 70.000 ευρώ για τρεις μήνες σε σύμβουλο συγχωνεύσεων (;).
Και αυτά ως τώρα. Πόσους ακόμη συμβούλους θα προκηρύξουν ως το 2015 και πόσο τελικά θα κοστίσουν;
1.100.000 ευρώ, ως τώρα μόνο, για υπηρεσίες, οι οποίες αφενός μπορούν να καλυφθούν από τους μόνιμους υπάλλήλους του Υπουργείου και αφετέρου σε καμία περίπτωση δεν κοστίζουν τόσα χρήματα.
Πού ακούστηκε οι αμοιβές των συμβούλων να είναι κατά πολύ μεγαλύτερες από αυτές των πολιτικών τους προϊσταμένων, στην συγκεκριμένη περίπτωση των υπουργών και της λοιπής πολιτικής ηγεσίας; Πώς γίνεται ο σύμβουλος να παίρνει τριπλάσια και τετραπλάσια αμοιβή που αγγίζει τα 150.000 ευρώ (50.000.000 δρχ), μεγαλύτερη από αυτους που τον προσλαμβάνουν; Το δε συνολικό κόστος  της υπερωριακής απασχόλησης των κάθε είδους συνεργατών της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας  φέρεται να ανέρχεται στο ποσό του ενός εκατομμυρίου εκατόν σαράντα έξι χιλιάδων και εξακοσίων ευρώ (1.146.600 ) για το σύνολο του έτους, που μεταφράζεται σε έναν σχεδόν δεύτερο μισθό κάθε μήνα για τον καθέναν από τους υπαλλήλους!
Είναι η μεθόδευση προκειμένου οι προνομιούχοι που εργάζονται για τα κόμματα  να παίρνουν περισσότερα λεφτά.
Και αυτό φαίνεται ανάγλυφα στην απόφαση υπ’ αριθμ. 32534/Η της 18ης Μαρτίου 2011 της υπουργού Παιδείας Άννας Διαμαντοπούλου. Πέραν του μισθού, εγκρίνει υπερωρίες, όχι, όπως θα ήταν λογικό, για απογευματινή απασχόληση, αλλά και για ΝΥΚΤΕΡΙΝΗ! Κι ακόμα για εργασία την Κυριακή και τις εξαιρέσιμες! Κι όχι μόνο για τον οδηγό και τον αστυνομικό, που είναι κατανοητό, γιατί πρέπει να πάει η υπουργός, η αναπληρώτρια υπουργός και οι υφυπουργοί σε κάποια εκδήλωση ή τελετή. Αλλά και για τους υπαλλήλους του γραφείου! Και τους συμβούλους και τους επιστήμονες. Και θα διερωτηθεί εύλογα ο καθένας, καλά κυρία υπουργέ, το πολιτικό σας γραφείο λειτουργεί όλο το εικοσιτετράωρο; Είστε και τη νύχτα εκεί; Και πώς αντέχουν οι εργαζόμενοί σας να δουλεύουν, χωρίς σταματημό, πρωί, απόγευμα, νύχτα, τις Κυριακές και τις άλλες αργίες; Δεν κουράζονται;
Υπάρχει άνθρωπος που θα το πιστέψει κυρία Διαμαντοπούλου; Τι άλλο από κοροϊδία ή ένα κόλπο για αύξηση των αποδοχών των δικών σας ανθρώπων, που καταλήγει να είναι, μ’ αυτές τις υπερωρίες, ένας δεύτερος μισθός. Και φυσικά το ίδιο, θα κάνουν όλοι οι υπουργοί…
Πόσους υπαλλήλους, κάθε ιδιότητας, απασχολεί κάθε Κόμμα??
Τι κάνουν, τι έργο παράγουν, όλοι αυτοί οι άνθρωποι; Πώς αξιολογούνται;
Ποιος διαπιστώνει πόσες ώρες υπερωρίας δούλεψε κάθε συνεργάτης υπουργού; Χτυπάνε κάρτα;
Είναι ανήθικο, σε στιγμές κρίσης και αιματηρών θυσιών, οι παρατρεχάμενοι των υπουργών και οι αποδοχές τους να αυξάνονται. Έτσι θα μειωθεί η σπατάλη στο Δημόσιο, κύριοι και κυρίες της κυβέρνησης;
Βλέποντας στις τσέπες των Βουλευτών μας.
 Μηνιαίος μισθός 6.100 ευρώ. Σύνταξη μετά από 4 χρόνια βουλευτικής θητείας. Ποσό σύνταξης μηνιαίως 4.880 ευρώ. Για συμμετοχή σε επιτροπές, 250 ευρώ την ώρα… Οι βουλευτές της επαρχίας παίρνουν το μήνα 1.000 ευρώ για ενοίκιο. Όλοι οι βουλευτές παίρνουν άπαξ 1.500 ευρώ για οργάνωση γραφείου και 1.000 ευρώ τις γιορτές λόγω αυξημένης επικοινωνίας με τους ψηφοφόρους τους. Το Δώρο Χριστουγέννων, Πάσχα και επίδομα αδείας είναι ξεχωριστά. Δικαιούνται 104 αεροπορικά εισιτήρια ετησίως δωρεάν και απεριόριστες μετακινήσεις με ΟΣΕ και ΚΤΕΛ. Πολυτελές αυτοκίνητο, δωρεάν καύσιμα με επίδομα 600 ευρώ το μήνα, ένα χωροφύλακα για φρουρό, 4 κινητά τηλέφωνα τελευταίας τεχνολογίας και ένα στο σπίτι, σταθερό, όλα δωρεάν. Απολαμβάνουν πλήρους ασυλίας για όποιο αδίκημα διαπράξουν κατά τη διάρκεια της θητείας τους ως βουλευτές.
 Δεν πληρώνουν φόρο για ένα μέρος του μισθού ή της συντάξεως. Δικαιούνται γραμματειακή υποστήριξη για 4 υπαλλήλους και 1 επιστημονικό συνεργάτη. Όλους αυτούς τους πληρώνει το Δημόσιο. Δικαιούνται άτοκα δάνεια ως βουλευτές και ως επαγγελματίες.. Δωρεάν γυμναστήριο, σάουνα, νηπιαγωγείο για τα παιδιά τους. Τηλεφωνική ατέλεια. Δωρεάν επισκέψεις σε αρχαιολογικούς και καλλιτεχνικούς χώρους. Δωρεάν διόδια. Δωρεάν εισιτήρια, ξενοδοχεία, γεύματα όταν ταξιδεύουν στο εξωτερικό ως μέλη επιτροπών κλπ.   Πιθανόν μερικά από τα παραπάνω νούμερα να έχουν…μειωθεί (λέμε τώρα), όπως ο μισθός που από τα 6 χιλιάρικα “έπεσε” στα…πεντέμιση! Όμως, στην παραπάνω λίστα δεν συμπεριλαμβάνονται ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ που έχουν, όπως περισσότερους φρουρούς από έναν, πολύ μεγαλύτερα “έξοδα γραφείου” κλπ.Αναρωτιόμαστε λοιπόν: Μιας και παίρνουν συνεχώς μέτρα για τους άλλους, δεν θα έπρεπε να πάρουν και για τους εαυτούς τους; Όχι, δεν εννοούμε τις ψευτο-μειώσεις για κοροιδία, ΑΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ!!!!  Η πρώην αριστερή «Ηρωίδα του σταθμού του Πολυτεχνείου του 1973» αφού πέρασε από γραμματέας του Συνασπισμού, μετά βουλευτής ΠΑΣΟΚ και επίτροπος στην ΕΕ  έφτασε να εισπράττει ετησίως περίπου 280.000€.  Ο πολλά-βαρύς και λαλίστατος Υπουργός Υγείας  (που είπε θρασύτατα  ότι 1 εκατομμύριο Δημόσιοι Υπάλληλοι ταλαιπωρούν τα άλλα 9 εκατομμύρια Ελλήνων) φρόντισε να διορίσει στις 12-11- 2010 τη σύζυγό του στο Υπουργείο Εσωτερικών σε προσωποπαγή θέση . Προηγουμένως η εν λόγω κυρία  ήταν στην Ολυμπιακή ως αεροσυνοδός από το 1993-2009 και έλαβε και εφάπαξ 50.000€ .ΜΑΛΛΟΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΡΑΦΤΕΙ ΒΙΒΛΙΟ ΜΕ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΕ BLOGS και ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ...Κι απ΄ την άλλη εμφανίζονται σαν «σωτήρες» αυτοί όλοι που αποφασίζουν να πληρώνουμε εμείς τα φτωχοκορόιδα μισθωτοί και συνταξιούχοι την σπατάλη και την καλοπέρασή τους.

 ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΑΣ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ !!!!

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΔΙΚΙΑ, ΟΧΙ στις ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΕΙΝΑ.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΑΣ ΒΓΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ της ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ 14 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011 και ΩΡΑ 18.00 στην ΕΙΣΟΔΟ ΑΠΛΩΤΑΡΙΑΣ.